Presse

Du har kontrollen -med Hitachis TRIAS III hydrauliksystem

16. juni 2020   |   Hitachi, Hitachi gravemaskiner

Med introduktionen af de nye ZAXIS-7 gravemaskiner byder vi samtidig en ny generation af Hitachis unikke hydrauliksystem velkommen. Hitachis seneste udvikling af TRIAS hydrauliksystemet, TRIAS III, er installeret i alle de nye mellemstore Hitachi gravemaskiner, som bliver introduceret på det danske marked fra maj måned i år.

Historien bag Hitachis enestående hydrauliksystem

Hitachis unikke hydrauliksystem til ZAXIS-maskinerne, blev første gang introduceret i Europa i 2003. Hitachi gik dermed bort fra den normale load-sensing teknologi, hvor pumpestyringen foretages af tryksensorer i hydrauliksystemet. Altså reagerer pumperne på det behov, der måles i hydraulikkredsen, med den tilsvarende forsinkelse i reaktionen. Hitachi introducerede på ZAXIS-maskinerne en signal-kontrolventil, der er monteret før styreventilerne. Den opfanger kommandoen, som føreren giver hydrauliksystemet ved bevægelse af hydraulikhåndtaget og omsætter denne bevægelse til en direkte styring af pumperne. Altså en direkte reaktion på maskinførerens kommando. Hitachis opbygning af hydrauliksystemet er forenklet og med til at give et langt mere driftssikkert hydrauliksystem i forhold til et load-sensing system med mange indbyggede tryksensorer. Alt i alt gav det første ZAXIS-hydrauliksystem en hidtil ukendt kontrol af maskinen – og var med til at grundlægge Hitachis renomme for suveræn hydraulikkontrol. Maskinføreren fik en utrolig præcis kontrol over maskinen – men ulempen ved systemet i sin grundform var, at det sendte en stor mængde ”uproduktiv” olie ud i systemet – og direkte retur til tank, som resulterede i et uforholdsmæssigt stort brændstofforbrug. Hitachi har igennem generationer af ZAXIS-maskiner arbejdet kontinuerligt med at forbedre maskinernes brændstoføkonomi og driftsomkostningerne af hydrauliksystemet samtidig med at nedbringe udledningen af skadelige emissioner. For at opnå dette har Hitachi minimeret mængden af olie, der løber direkte retur til tank og dermed løbende forbedret deres hydrauliksystem.

Hitachis suveræne hydrauliksystem TRIAS

For ca. 8 år siden introducerede Hitachi 1. generation af TRIAS-hydrauliksystemet for gravemaskiner mellem 22 og 36 tons (ZX210LC-5B op til ZX350LC-5B). TRIAS er opbygget omkring et 3-pumpesystem, som øger fleksibiliteten i styringen af hydraulikolie-flowet. Samtidigt har Hitachi løbende udviklet anvendelsen af regenerering og recirkulation, så man udnytter energien i trykolien optimalt. På den måde har Hitachi, ved hver opgradering af deres maskiner, formået at opnå en markant reduktion af brændstofforbruget på den nye generation af maskiner i forhold til den foregående. Hitachi ZAXIS-7 maskinerne kan derfor med det nye TRIAS III introducere, ikke alene den mest suveræne hydraulikkontrol, men også den til dato mest suveræne brændstoføkonomi, som vi har set fra Hitachi.

 

Læs også introduktionene af Hitachi Zaxis-7

Se hvordan Hitachi giver dig kontrol over din maskinpark med ConSite  

  Tilbage til oversigten