Presse

Slangerne kommer dobbelt så hurtigt i jorden

05. december 2015   |   Hitachi gravemaskiner

Specialbygget maskine styrker Engtoft Entreprises satsning på jordvarmeanlæg

Engtoft Entreprise er specialister i arbejdet med jordvarmeanlæg, hvor slanger graves ned i en meters dybde. For at stå stærkere i konkurrencen har ejer Lars Hansen netop anskaffet en ny 14-tons Hitachi ZX135US-5B gravemaskine, der er ombygget med Engcon rotator for at kunne løse opgaven med nedpløjningen af slanger.

  

Grønt marked i vækst

Virksomheden fra Hårlev oplever stor travlhed og vækst på markedet for den 'grønne' jordvarme. Lige fra at lægge 250 meter jordvarmeslanger ned i almindelige parcelhushaver – og til forespørgsler på 10.000 meter store anlæg: - Vores nuværende maskine er efterhånden blevet 20 år gammel, så store opgaver vil udfordre den for meget. Alene i sidste regnskabsår løb omkostningerne til reparationer og vedligehold op i et sekscifret beløb, så derfor har vi valgt at udskifte den.

Ekstra effektivitet og nem transport

Lars Hansen vurderer, at den nye Hitachi ZX135US-5B vil kunne arbejde dobbelt så hurtigt som den gamle maskine:

- Det bliver nyt for os, og vi er spændte på, hvad den ekstra effektivitet med en stærkere maskine vil give os. En klar fordel er, at den også kan grave, hvor vi med den gamle har været mere låst. Den var stort set kun egnet til at pløje slanger ned, så nu får vi flere muligheder.

  

- Samtidig er det lettere og billigere at transportere den nye maskine, for eksempel når vi arbejder for kunder inde i byen. Den kræver ikke blokvogn eller særlige tilladelser, men kan køres på en almindelig 3-akslet lastbil, fordi den er under 2,85 meter bred.

Renere maskiner til 'grønne' opgaver

Maskinens brændstoføkonomi og udsigten til store besparelser på vedligehold har også været vigtige for valget, ligesom den nye Hitachi er mere miljøvenlig med lavere emissioner:

- Når vi arbejder med grønne energiløsninger, skal maskinerne ikke svine, påpeger Lars Hansen. - For eksempel betyder de nye motorer, at det nu er helt slut med de mange minutter i tomgang for at 'varme op'.

  Tilbage til oversigten