Presse

Nye Zaxis-6 gravemaskiner øger produktiviteten

07. april 2016   |   Hitachi gravemaskiner

Dansk premiere på Hitachis nye mellemklasse serie, hvor hydraulikken er yderligere forbedret

Nu lancerer Hitachi sine hidtil mest produktive gravemaskiner i mellemklassen fra 25-35 tons. Den nye Zaxis-6 serie omfatter 3 modeller, og den første maskine på dansk jord – en 30 tons ZX300LC-6 – er leveret til entreprenørfirmaet Vesti-Olsen & Hansen.

  

I takt med den stigende aktivitet i byggeriet har virksomheden i Tølløse valgt at udvide sin maskinpark, som nu bl.a. tæller 10 Hitachi. Der er især travlhed med opgaver inden for anlæg/beton, og maskinens første opgave er en større byggemodning i Hvalsø.

Forbedret hydraulik med Trias II-systemet

Hitachi er kendt for sin præcise, 'bløde' hydraulik, og den er forbedret yderligere i Zaxis-6 serien med det avancerede Trias II-system, der reducerer brændstofforbruget markant.

Teknologisk består Trias II af tre pumper og ventiler. Pumperne styres elektrisk til et præcist flow, hvor olien flyder separat til skovl-, arm- og bomcylindrene. Og frontudstyret bevæger sig hurtigere, fordi hver aktuator har sin egen pumpe. Brændstofbesparelsen opnås ved, at der med systemet skal føres mindre hydraulikolie tilbage til tanken.

  

De nye Hitachi Zaxis-6 gravemaskiner er på lager hos importøren, H.P. Entreprenørmaskiner – og kan desuden opleves på verdens største udstilling af entreprenørmateriel, Bauma 2016, der afholdes i München fra 11.-17. april.

“Det hele følges ad”

Maskinfører Anders Hansen kører den nye Hitachi ZX300LC-6 hos Vesti-Olsen & Hansen:

- Hydraulikken er fremragende. Hitachi laver bare et godt oliesystem, hvor det hele følges ad og passer til mit arbejde.

- Maskinen kører godt. Jeg er yderst tilfreds med den, og opbygningen på den er god. Udsynet er perfekt, kræfterne er i top og lever op til det, der er sagt om denne model: At det er den bedste gravemaskine, Hitachi nogensinde har lavet.

Se video af maskinen her

 

FAKTA

Hitachi ZX300LC-6

Motor effekt: 197 kW / 267 HK

Arbejdsvægt: 29,9 - 32,3 ton

Maksimal gravedybde: 7,22 m (med 3,11 m monoboom)

  Tilbage til oversigten