Presse

Nu er gravemaskinen klar til entreprenørarbejde til søs

11. november 2021   |   Hitachi gravemaskiner

M/S Lea Høj har fået ny Hitachi ZX300LC-7 monteret på piedestal

Når det 23 meter lange og 80 BT tunge fartøj, M/S Lea Høj, arbejder med vandbygningsopgaver som moler og uddybninger, er det med en ny 30 tons Hitachi gravemaskine monteret på en piedestal forrest på dækket:

”Tårnet fra gravemaskinens undervogn er skåret af og svejset på skibet som en piedestal. Så er overdelen løftet på plads og boltet fast”, forklarer Flemming Sørensen fra H.P. Entreprenørmaskiner, der har leveret den nye Hitachi til Rederiet Høj A/S i Horsens.

  

 

Alle former for vandbygning

Det familieejede rederi, der blev etableret i 1958, leverer mange forskellige ydelser inden for det maritime. Arbejdet omfatter alt, hvad der har med vandbygning at gøre, såvel enkeltstående opgaver som totalentrepriser: ”Generelt er det opgaver i - og ved havne og vandveje, hvor vi laver moler og planeringer, samt i forbindelse med broer og vindmølleparker”, fortæller manager Søren Høj. ”M/S Lea kommer til at arbejde mest i mindre havne, især lystbådehavne. Vi har travlt og opererer i Nordtyskland, hele Skandinavien og England. Lige nu er skibet i Darsser Ort i nærheden af Stralsund i det tidligere Østtyskland”.

Rækker længere og står på egne ben

Rederiet Høj har fået gravemaskinens bom og stik forlænget for at øge rækkevidden, og maskinen er i alle stik blevet forberedt mod indtrængende vand. Saltvand er et hårdt miljø, der også kræver ekstra rustbeskyttelse. Når M/S Lea arbejder med uddybning, oprensning, stenarbejde, kabelrender m.m. står skibet på egne ben: Skibet har to støtteben – spotlegs – på 40 cm i diameter, der køres ned i havbunden, så fartøjet står stabilt på vanddybder op til 10 meter.

 

Fakta om Hitachi ZX300LC-7

Den stærke 30 tons maskine giver brændstofbesparelser på op til 10%, pga. ECO måleren og det nye TRIAS III hydrauliksystem. Hitachi ZX300LC-7 er endvidere anerkendt for en rummelig kabine samt stor fokus på ergonomi. Maskinens støjniveau er reduceret markant og der er 20% mindre vibration end i den foregående generation. Som maskinfører vil du således føle dig mindre træt sidst på dagen. 

 

  Tilbage til oversigten