Presse

Med det rigtige udstyr kommer vi hurtigere i mål

11. august 2023   |   Hitachi gravemaskiner

Torben Clausen A/S har fået nyt udstyr til deres Hitachi ZX300LC-7. Takket være SQ80-koblingen kan maskinføreren lynhurtigt skifte mellem hydraulikhammer, betonknuser og sortergrab, men det er langt fra den eneste fordel.

"Der er saft og kraft i den nye Rotar RDP 25S betonknuser, og den har en hurtig åbne- og lukkefunktion, så man ikke spilder tiden. Men manøvredygtigheden er nok den største fordel, så man kan arbejde ovenfra og nedefra, rotere rundt og hurtigt klippe jern fra betonen,” forklarer Pelle Jensen, der er fast maskinfører på den Hitachi ZX300LC-7, som Torben Clausen fik leveret sidste år.

Pelle Jensen er i fuld gang med en nedrivningsopgave i sønderjyske Toftlund, hvor der skal gøres plads til 30 boliger i et seniorbofællesskab. Boligselskabet HAB står bag, og da projektet skal stå klar til julen 2023, er der ingen tid at spilde.

 

   

 

”Ud over betonknuseren har vi fået en Rammer hydraulikhammer R35P, og det er heldigvis også en hammer med noget goddaw i,” fortæller Pelle Jensen, som er glad for blandt andet det lavere lydniveau. ”Hammeren slår virkelig godt, og den larmer ikke så meget, selv om den er kraftig. Vi prøver så vidt muligt at grave de her punktfundamenter op og knuse dem oven på jorden, så vi ikke har beton under jordniveau."

 

 

Tredje og sidste tilføjelse til udstyrspakken er to Rotar sorteringsgrabbe. ”Jo mere, vi kan sortere, desto bedre, og her er det guld værd med præcise grabbe som de nye, vi har fået,” fastslår Pelle Jensen og uddyber: ”Der bliver stillet flere og flere krav til kildesortering, og derfor bliver de her huse pillet fra hinanden med forsigtighed. Ved hjælp af de gode og hurtige grabbe kan jeg finsortere det meste uden at forlade kabinen, og det sparer kostbar tid for resten af processen."

 

Udstyret fuldender totalløsningen

Hos H.P. Entreprenørmaskiner kan produktchef Mark Fleischer Jones kun nikke genkendende til maskinfører Pelle Jensens observationer fra pladsen i Toftlund. Det gode udstyr fuldender totalløsningen, sparer tid og løfter præcisionen.

”Med SQ80-koblingen skal maskinføreren ikke forlade kabinen for at skifte udstyr, og når Pelle går fra for eksempel hydraulikhammer til betonknuser, er tryk, flow og alle andre variable allerede indstillet på forhånd,” forklarer produktchefen. ”Føreren kan så finjustere ting som rotationshastighed og åbning/lukning på betonknuseren til lige præcis den opgave, han er i gang med."

De faste indstillinger minimerer risikoen for fejl, og finjusteringen styrker præcision og flow. Men derudover skal udstyret også være skabt til det hårde liv på pladsen.

 

   

 

Mark Fleischer Jones: ”Den leverede hammer har automatisk centralsmøring og stor effekt til for eksempel at banke fundamenter op, som de gør lige nu i Toftlund. Rotar sorteringsgrabben har indvendig rørføring, og antallet af rørbøjninger og ventiler er holdt på et minimum, så den er servicevenlig og robust. Udstyret er helt ned i den mindste detalje skabt til at blive brugt og brugt hårdt. Føreren kan løbende følge med i, hvor mange timer, hvert enkelt stykke udstyr er brugt, så man kan holde sig opdateret på, hvornår der for eksempel skal skiftes tænder på betonknuseren."

Sikkerhed har også ekstra høj prioritet for H.P. Entreprenørmaskiner, for Hitachi og for de producenter, der leverer udstyr og tilbehør. Det kommer til udtryk på flere måder.

”Det er både praktisk og sikkert for føreren, at han kan skifte mellem forskellige typer udstyr fra kabinen uden at skulle ud for at koble slanger til og fra, men selve udstyret er også sikkert i brug,” forklarer produktchefen fra H.P. Entreprenørmaskiner og nævner Rotar-sorteringsgrabben som eksempel: ”Hvis olietrykket falder midt i en opgave, så låser grabben simpelthen, så man ikke risikerer at tabe lasten, som ellers kan anrette store skader." 

 

 

Et vigtig led i vores strategi

Administrerende direktør Helge Godtfeldt hos Torben Clausen A/S ser gravemaskinen og dens tilbehør som en helhed, der styrker virksomhedens kernekompetencer og derfor har strategisk betydning.

”Nedbrydning er et af vores specialer, og i dag er det præcisionsarbejde, hvor kravene til sortering hele tiden strammes,” forklarer Godtfeldt, der er ejer af virksomheden og tiltrådte som administrerende direktør efter et glidende generationsskifte. ”For at holde os konkurrencedygtige skal vi derfor kombinere en høj grad af præcision med evnen til at overholde tidsplan og budgetter, og det hjælper effektivt udstyr med."

Direktøren fortæller i samme åndedrag, at hans team er lige så omhyggelige med at vælge udstyr, som når de vælger gravemaskiner, for driftssikkerhed og høj oppetid er alfa og omega.

”Stilstand koster os dyrt, så vi vælger kvalitetsudstyr, så vores folk kan levere et godt stykke arbejde. Af samme grund har vi også tegnet serviceaftaler hos H.P. på alle de store Hitachi maskiner, så de får et mindre eftersyn for hver 500 driftstimer og et større for hver 1.000 driftstimer. For os er det afgørende at levere resultater til den aftalte tid,” slutter administrerende direktør Helge Godtfeldt fra Torben Clausen A/S.

Se maskinen i aktion her

 

Fakta:

Rotar Betonknuser med rotation

Model RDP 25S 

Maskinvægt 22-35 ton

Egenvægt 2.765 kg

Læs mere om modellen her

 

Rammer Hammer

Model R35P

Maskinvægt 27-40 ton

Arbejdsvægt 2.320 kg

Slag pr. minut 400-700

Mejseldiameter 150 mm

Læs mere om modellen her

 

Rotar Sortergrab

Model RG40-N 

Vægt ca. 2.000 kg

Maskinvægt 25-40 ton

Kapacitet 900 liter

Max åbning 2.425 mm 

Læs mere om modellen her

  Tilbage til oversigten