Presse

Kræfter og komfort til læssevis af hårdt arbejde i grusgraven

25. november 2015   |   Hitachi

Stjær Sten & Grus har testet 27 tons Hitachi læssemaskine

Harald Røgen & Sønner A/S, der bl.a. driver Stjær Sten & Grus, har i en testperiode sat Hitachi læssemaskinen ZW330-5B på hårdt arbejde i deres grusgrav ved Galten. Maskinfører Steffen V. Jensen fremhæver blandt andet styrefunktionen med joysticket i venstre armlæn, som gør det nemmere og langt mere behageligt at manøvrere maskinen:

Komfort til lange arbejdsdage

- Der er masser af komfort i kabinen, og det er især en stor fordel at bruge joysticket. Det betyder, at jeg hurtigt og let kan dreje maskinen og køre frem og tilbage uden at bruge rattet. På den måde kommer jeg ikke til at sidde anspændt, og det er godt for skuldrene på en lang arbejdsdag.

  

- Så jeg har brugt joysticket til det hele – både til at læsse og til at hente og bringe en skovlfuld. Mange gange når du skal læsse en lastbil, ligger du og drejer rundt om dig selv hele tiden – og så er det meget rarere med joysticket. Det er første gang, jeg prøver dette system i en Hitachi, og det virker, som det skal. Maskinen reagerer lige så hurtigt, som jeg vil have den til. Uden at jeg skal vente på, at den får drejet.

  

Hydraulik og blødt gearskifte

Steffen V. Jensen oplever, at hydraulikken er så stærk, at læsseren godt kunne gå med en større skovl, hvis den fik noget mere vægt bagpå.

- Motormæssigt mangler den heller ikke kræfter. Når jeg trykker på gaspedalen, er momentet der hurtigt, og der kommer mere knald på hydraulikken. Så der er ekstra power, når jeg kører hen og tager en skovlfuld og vipper den tilbage mod mig selv. Samtidig kommer læsseren godt ind i materialet.

- Gearskiftet er utrolig blødt, og derfor kommer der ikke nogen af de 'stød', man ellers kan opleve. Automatgearkassen kan låses, så den for eksempel ikke gearer højere op end til 2. gear – eller hvad du vil have den til. Det er en klar fordel i arbejdet, siger Steffen V. Jensen.

Se video af maskinen her 

  Tilbage til oversigten