Presse

Første Hitachi ZX210LC-7 i Danmark tager fat på Nordhavns nye ø

12. december 2021   |   Hitachi gravemaskiner

Premiere på ny maskine på Kronløbsøen

Der er stor aktivitet i Københavns Nordhavn, hvor etableringen af Kronløbsøen nu er i fuld gang. En ny ø på et samlet areal af 63.000 m2 med bl.a. 233 boliger og parkeringskælder.

NCC Danmark er totalentreprenør på byggeriet, som opføres for By&Havn, PensionDanmark samt Nordkranen og forventes at stå færdigt i 2023.

      

NCC Civil Engineering vælger ny komfortabel gravemaskine

NCC Civil Engineering har valgt at anskaffe en ny Hitachi ZX210LC-7 til arbejdet med den nye ø: ”Økonomien med et lavt brændstofforbrug og dermed mindre CO2-udledning har været central i forbindelse med maskinvalget. Arbejdsmiljøet er ligeledes meget vigtigt, og vi har altid fokus på at indkøbe førervenlige maskiner med god plads og mindst mulig støj”, fortæller Kristian Andersen, materielchef hos NCC Civil Engineering.

”Min maskine er den første af denne type, som er kommet til landet. Den kører rigtig godt”, siger maskinfører Ove Larsen. ”Der er god komfort i førerhuset, hvor jeg kan indstille sædet på alle mulige måder, så det er lige så behageligt som en lænestol. Det er også rart, at joysticket følger sædet, og så er der stort set ingen støj. Man kan dårligt høre motoren køre, og det betyder meget, for støj kan gøre dig træt i løbet af en lang arbejdsdag.”

   

 

Ny grøn maskine med Hitachis kendte fordele

ZX210LC-7 er en af de seneste Hitachi gravemaskiner, der matcher EU’s miljøregler for motorers udledning af NOx og partikler.

Hitachi ZX210LC-7 har det meget roste hydrauliksystem Trias III. Her gør 3 oliepumper hydraulikken ekstra stærk, hurtig og præcis samtidig med, at der spares markant på brændstoffet:

”Entreprenører og maskinudlejere står over for nogle vigtige valg. De skal på et tidspunkt skifte til mere miljøven¬lige maskiner, der opfylder de nyeste normer og krav ved at bruge mindre brændstof og frigive færre emissioner. Men samtidig betyder den hårde konkurrence i byggeriet, at der som minimum er brug for maskiner med den samme – eller en endnu højere ydeevne. Det kan vi tilbyde dem med Zaxis-7 serien”, forklarer salgsdirektør Ole Pausgaard fra H.P. Entreprenørmaskiner, der er eneforhandler af Hitachi i Danmark.

   

Højere produktivitet – mindre brændstof

”Det er afgørende for forretningen, at man som entreprenør kan fastholde en høj produktivitet og hastighed i arbejdet, så projekterne kan afleveres til aftalt tid og inden for budget. Derfor er Hitachi gravemaskiner med Trias III hydraulik blevet en succes”, uddyber Ole Pausgaard.

Teknisk set har Trias III flere avance¬rede funktioner, der er med til at spare brændstof. Udfordringen består i at begrænse mængden af olie, der sendes rundt i systemet, samtidig med, at man fastholder maskinens hurtighed og præcision. Dette sker ved at begrænse mængden af olie, der reelt sendes direkte tilbage til tanken uden at bidrage til maskinens funktionalitet i øvrigt.

      

Med Zaxis-7 modellerne forbedres brænd¬stof-effektiviteten med op til 10%. En anden ny fordel i Trias III er en priori¬tering af bomfunktionen, som let kan justeres af maskinføreren.

I praksis er det nemt for maskinføreren at køre økonomisk med ECO-måleren, der tydeligt aflæses på LCD-skærmen i kabinen. Og med ganske få knapper kan maskinen fintunes til optimal produktivitet uden, at det påvirker det lave brændstofforbrug.

De første målinger på 23-tons maskinen viser, at maskinen kun bruger 9 liter brændstof i timen, selv om den kører på full power. Læs mere om maskinen her

 

Fakta om Hitachi ZX210LC-7

• Arbejdsvægt 23.1 ton

• Gravedybde 6670 mm

• Rækkevidde 9750 mm

• Afløsningshøjde 7180 mm

  Tilbage til oversigten